Kari Leinonen Omien aivojen käyttöä ei (onneksi) vielä ole kielletty lailla

”He eivät yksinkertaisesti kykene hallitsemaan käytöstään”

Tanskassa on kokemusta syyrialaisista turvapaikanhakijoista, jotka ovat yksinäisiä miehiä:

”Kun he näkevät tytön, he villiintyvät täysin ("går helt amok"). He eivät yksinkertaisesti kykene hallitsemaan käytöstään. He käyvät käsiksi tytön vaatteisiin tai kourivat tätä.”

”Syyriassa ja monissa muissa maissa ei ole tapojen mukaista, että tuntematon nainen hymyilee sinulle. Tytön ei tarvitse olla kevyesti vaatetettu tai juovuksissa joutuakseen loukatuksi. Joskus riittää pelkästään se, että hän on tyttö.”

Väistämättä herää kysymys:

tuleekohan tämä ns. kotoutus suomalaiseen yhteiskuntaan ikinä onnistumaan tiettyjen pakolaisten tapauksessa? Ainakaan ilman merkittäviä kulttuurien törmäyksiä, jos turvapaikanhakija on koko ikänsä tottunut luolamiesmäiseen naisten kohteluun.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Lars Fridman

Monikulttuuriutopia ei vain toimi. Suuri osa kehitysmaalaisista on sellaisia joiden kulttuuri, tavat, perinteet ja pyhien kirjojen käskyt ovat monilta osin vastoin lakejamme, demokratiaa, ihmisoikeuksia,sananvapautta ja sivistystä. He ovat kuin eri planeetalta. Ei ole rasismia antaa heidän pysyä omalla planeetallaan. Kun he tulevat tänne, kellään ei ole kivaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Suomessa taas villiintyvät kolme-nelikymppiset naiset nuorista mamupojista. Ei sitä moni pääse ompeluseurassa kehasemaan että sai parilla kympillä neitsyyden mamupojalta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016011420962742_u...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kysyyksessä on todella vakava rikos, jos näin oikeasti olisi tapahtunut. Jos suomalainen lihaa syövää heteromies syyllistyisi samaan. Ostamaan seksiä alaikäiseltä huuto olisi erilaista ja pitäisikin olla. Mutta kun nainen. Se on pikku vitsi. Tosin tällaisiin uutisiin tuskin voi kovin vakavasti suhtautua. Lienee samaa sarjaa kuin suomalaisnaiset käyvät tallinnassa harrastamassa seksiä kodittomien kanssa. On sinne varmasti joku päätynyt, mutta tuskin ilmiöksi asti. Feminismi on saanut aikaan sairaita piirteitä vasemmistoliitossakin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Onhan noita uutisia suomalaisten miesten teoista vähän väliä. Usein myyntiä ovat harjoittaneet koulutytöt saadakseen esimerkiksi merkkivaatteita, alkoholijuomia tai pelejä. Uutisista näistä on luettu. Varmaan vain pieni osa tulee ilmi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #9

On, mutta suhtaudut asiaan kuin vitsiin. Koska kysymyksessä on naiset. Sairasta juttua.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki Vastaus kommenttiin #9

Älyäthän sinä Tuure että raiskauksia tapahtuu joka maassa ja sinä nyt vähättelet jostain kumman syystä meille vieraasta kulttuurista tulevasta naisten halveksuntaa, miksi?
Mä oon Lapista kotosin mut en tahdo muuttaa siitä Suomen harrastamalla politiikalla turvatonta paikkaa...

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #21

Olen kyllä nähnyt elämää tarpeeksi tietääkseni että yhtä totuutta ei näissä asioissa ole olemassa. Sukupuolten tasa-arvoa löytyy niin hyvässä kun pahassa, enkä sen vuoksi ymmärrä sitä yksisilmäistä ajattelua mikä nykyään on vallalla naisista, pakolaisista ja maahanmuutosta. Pakolaiset ovat suurta kansainvälistä bisnestä johon myös suomalaisia on sekaantunut josta ei ole mitään syytä olla ylpeä.

Aito humanismi on häivytetty tehokkaasti katupartioihin, joko todellisten tai valeilmoituksiin perustuvien raiskausten sekä polttopulloiskujen alle.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ennen keski-ikäiset naiset ovat menneet Välimeren ja Afrikan rantakohteisiin ostamaan sksiä nuorilta miehiltä.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Näille naisille maahanmuutto näyttää olevan yhtä kuin seksin alennusmyynti. Lisäksi säästyvät matkarahat.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Uutisessa viitattiin seksin ostoon alaikäisiltä. Se on vakava rikos. Mistä ei pidä tehdä huumoria eikä ymmärtää. Näin päin aina käy, koska feminismi.

Mutta, olisi sitä peiliin katsominen näillä sikamaisilla naisillakin ja suhtautumisessa siihen. Feminismi nääs...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #14

Totta kai kyseessä on rikos sukupuolesta riippumatta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #15

Näyttää näin päin olevan pelkkä vitsi. Feminismi on sairaita asioita saanut aikaan. Ja tämä havainto on totta.

Feminsimiä kuuluu opettettavan koulissakin nykään. Feministeillä on kansanedustaja ehdokkaitakin. Näin ainakin aina epärehellinen antikainen väittää. Opetamme eriarvoisuuteen johtavaa poliittista aatetta kouluissa. Suomeen ei ole enää luottamista missään asioissa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #15

Tuskin kyseessä on mikään laajamittainen ilmiö, enkä käsitä mitä tekemistä sillä olisi feminismin kanssa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #17

On, naisille monet asiat ovat vain vitsin veroisia. Kuten edellinen keskustelu osoittaa. Feminismi määrittelee tasa-arvon tällä hetkellä ja esimerkiksi keskusteluun nostettavat asiat. Esimerkiksi viimeviikkojen keskustelu. Vika on Suomalaisten miesten kulttuurissa. Naisten tekemiset eivät siihen kategoriaan tule nousemaan. Esim lääppijä juttu ym.. Naisten väkivaltaisuutta, alkoholinkäyttöä, heidän tekemäänsä seksuaalista hyväksikäyttöä jne... Ei koskaan voidan nostaa keskusteluun ilman ikuista trollausta. Mutta ne lihaa syövät valkoiset suomalaiset heteromiehet on aina muistettava.

Tasa-arvoon minusta pitää pyrkiä. Tätä ei tassa-arvo ole.

Jos miehet tekisivät samaa olisi huuto melkoinen ja paitoja repivät femakot nostaisivat kamppanjoita. Uskon kyllä, että jotkin miehet toimivat niin. Kuten naisetkin. Kohtelu ei ole samaa. Vaikka pitäisi olla. Kulttuurimme on tällainen. Suomalaisella valkoisella naisella on oikeus ostaa seksiä alaikäiseltä ja hyväksikäyttää heitä ja se kuitataan vitsinä

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #18

En nyt pitäisi Tuure Piittistä femakkona vain sillä perusteella että hänellä on omalaisensa huumoritaju.
Miehet epäilemättä syyllistyvät seksinostoon alaikäisiltä naisia enemmän.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #19

Jep jep. Sieltä se tulikin. Katsoisitte joskus peiliin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #23

Kyseessä ei ole mielipide vaan fakta.
Minä en katso peiliin jos jotain palautetta haluan. Peilistä ei itseään näe.
Pidätkö tosiaankin kaikki naiset miehiä sortaavina feministeinä?
Monet naiset tosiaankin alistavat ja syyllistävät miehiään, mutta ei tuollaista sorretun asennetta tarvitse silti ottaa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #25

Asenteiden tasolla naisten tekemään seksuaalisen hyväksikäyttöön suhtaudutte vitsinä ja hymähdellen. Käytännöskin näin on. Sattuu olemaan kokemusta. Miksipä se tässä asenne ilmapiirissä muuttuisi. Tilastoista en tiedä. Niitä on jo aivan uskomattomia muutenkin liikkeellä. Uskoisin, että miehet tai pojat eivät kykene,ilmoittamaan siitä senkään vertaa kuin naiset ja työt. Tämän feministisen ilmapiirin johdosta. Kaikkihan me tiedämme kuinka miehiin, jotka soittavat hätäkeskukseen esim naisen väkivaltaisuudestz suhtaudutaan.

Ei ole puhtaita jauhoja suomalaisten naistenkaan pusissa, jotka pitävät itsellään erioikeuksia. Eikä niitä vitseinä pitävillä ihmisillä. On se melkoista suorastaan huvittavaa, kun muita jatkuvia trollailuja samoilta ihmisiltä lukee. Tekopyhiä tyyppejä.

No joo se tästä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #30

Me emme suhtaudu mihinkään seksuaaliseen tai muuhunkaan väärinkäyttöön vitsinä.
Luulisin, että hätäkeskuksissakin suhtaudutaan asiallisesti kaikkiin väkivaltailmoituksiin.
Minulle ei tulisi mielenkään yleistää suomalaisia naisia sen enempää kuin miehiäkään joidenkin rikollisten tai muuten törppöilevien perusteella.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #25

Eikös ole huvittavaa. Sen voi käntää näinkin päin.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen Vastaus kommenttiin #19

Huumorintajuni on mikä on, mutta suhtaudun toki vakavasti rikoksiin. Enkä näe tarpeelliseksi mittatikun käyttöä siinä suhteessa sukupuolen perusteella tai muutenkaan. Elämä vie.

Risto Laine

Naisilla on seksuaalinen pimeä puoli, mistä ei juuri hiiskuta, koska Feminismi.
Siinä olisikin ruotimista kerrakseen ja ymmärrän erittäin hyvin minkä takia he tekevät noin. Ja tarvitaanko sitä tasa-arvoa?.
On myös sellaisia naisia, jotka ovat lääpällään väkivaltaisiin miehiin, koska biologia ja evoluution selviytymisjutut jne.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Suomalaisilla on aivan asialliset syyt vastustaa maahanmuuttoa. Miksi siis tällaista törkyä kirjoitetaan.
Aikanaan suomalaiset tuomittiin mongoli-barbaareiksi Ruotsissa kun jotkut pöljät olivat puukkohippasilla kännipäissään Tukholman slussenilla.

Kun espanjan Galitsiata muutti Thdysvaltoihin työn perää runsaasti miehiä kerrottiin, että "puuttuva rengas on löytynyt".

Ei ole tarpeen demonisoida tulijoita. Meillä ei vain ole vastausta heidän unelmiinsa työstä, asunnoista ja palveluista, jote paluulippu on oikea ratkaisu.

Käyttäjän KariLeinonen1 kuva
Kari Leinonen

Veikko Virta: voitko ystävällisesti kertoa mikä sinun mielestäsi on törkyä ja mikä on asiaa?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Aikanaan suomalaiset tuomittiin mongoli-barbaareiksi Ruotsissa kun jotkut pöljät olivat puukkohippasilla kännipäissään Tukholman slussenilla."

Ainakin tämä Veikko Virran esittämä on rasistista törkyä, ihme että jotkut haluavat tuollaista esitellä.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Miten saadaan vielä epätasa-arvoisemmasta ja miesten hallitsemasta kulttuurista tulijat kotiutettua tasa-arvoiseen suomeen jossa nainen päättää omat rajansa, kun kaikki kotoperäisetkään miehet eivät osaa käyttäytyä, vaikka asioista on puhuttu jo esikoulusta lähtien.

keke keskinen

Niin onneksi kaikki kotoperäisen Naiset osaavat käyttäytyä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Muslimit ovat huomanneet, että Tanskan ja Ruotsin yhteiskunta perustuu tasa-arvoperiaatteelle.
Mutta he ovatkin päättäneet, ettei se sovi kovin hyvin heille.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Voiko luetun ymmärtäminen olla noin vaikeaa. Esitin pari esimerkkiä siitä kuinka joidenkin ihmisten törttöilystä tai ulkonäöstä pyritään kuomitsemaan koko kansa tai etninen ryhmä. Kannatan ainostaan työperäistä maahanmuuttoa, mutta tulijoiden leimaaminen törkykirjoituksilla ja ihmisarvon vastainen roskan levittely on vastenmielistä.

Käyttäjän KariLeinonen1 kuva
Kari Leinonen

Veikko Virta
Samat sanat. Voiko luetun ymmärtäminen olla vaikeaa? Esitin yksinkertaisen kysymyksen ja toistan sen taas: voisitko ystävällisesti kertoa mikä sinun mielestäsi on törkyä ja mikä on asiaa?

Näissä ahdistelutapauksissa ei puhuta muutamasta vaan kymmenistä tai jopa sadoista (vrt. Kölnin tapaus) ahdistelijoista, jotka ovat samaan aikaan samassa paikassa. Missä menee se raja, että tämä sinun kutsumasi törky muuttuu asiaksi? 100 ahdistelua? 1000 ahdistelua? 10 000 ahdistelua?

Ilmeisesti olet muslimi/arabikulttuurin asiantuntija, kun voit suoralta kädeltä sanoa mikä on leimaamista ja mikä ei. Oletko? Tunnetko paljonkin tähän ryhmään kuuluvia ihmisiä, erityisesti nuoria miehiä, ja tiedät mitä he tekevät ja ajattelevat? Jos ensin viitsisit lukea kirjoituksen lähteenä olleen uutisen, huomaisit, että sanomiset ovat lainausta kyseiseen etniseen ryhmään kuuluvalta henkilöltä. Luulen, että tietää asian paremmin kuin sinä.

Asenteestasi päätellen ilmeisesti se, että joku naispuolinen ihminen joutuu kielloista huolimatta monen miehen kähminnän kohteeksi ei ole ihmisarvoa loukkaavaa. Sen sijaan kähmijän sanominen kähmijäksi on mielestäsi suuresti ihmisarvoa loukkaavaa.

Poliisilla ei ole oikeaa käsitystä siitä, kuinka moni turvapaikanhakija ahdisteluihin tai pahempaan jo syyllistynyt. Tiedätkö sinä? Poliisi on kuitenkin nimennyt joukkoahdistelun uudeksi ilmiöksi, joten kyse ei ole aivan pienestä huolesta. Ja ketkäs tämän ilmiön takana Suomessa etupäässä ovatkaan?

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

Herra Makkonen taitaa olla kultaisen nuorisomme edustajia. Historiaan kannattaa kuitenkin perehtyä. Mainitsemani luonnehdinna suomalaisista olivat tuttuja 60-70 luvuilla Ruotsin julkisessa sanassa. Kuitenkin 95 % suomalaisista teki ahkerasti työtä ruotsalaisissa yrityksissä ja ansaitsi aikanaan gloriaa ja kateutta erinomaisina työntekijöinä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mainitsemani luonnehdinna suomalaisista olivat tuttuja 60-70 luvuilla Ruotsin julkisessa sanassa."

Freudenthalin teesit ovat kyllä tuttuja mutta näiden julistamista ei nykyään pidetä sen toivotumpana kuin Hitlerin juutalaisista esittämiä väittämiä. Jopa Suomen rasistisin puolue, RKP taisi lopettaa Freudenthal-mitalien jakamisen pari vuotta sitten.

Käyttäjän rover kuva
Veikko Virta

En ole alan asiantuntia ja jos kirjoituksestani sai käsityksen, että hyväksyisin kyseisen käytöksen niin ilmaisen itseäni huonosti. Asun kuitenkin suuren osan vuodesta maassa, jossa on huomattava muslimiväestö. En ole humannut erityistä naisten ahdistelua.

Jos oletamme, kuten sinä, että muslimimaissa eivät nuoret mihet kykene hillitsemään itseään, niin näissä maissa vallitsisi hillitön anarkia. Olen tietoinen Tahirin-aukion tapauksesta. Kokoontumisessa osa miehistä käyttäytyi eläimellisesti. Samanlaista käytöstä on havaittu myös Intiassa. Kuitenkin Suomessa Nokia insinöörit ja muut asiantuntiat käyttäytyvä elegantisti.

Luulen, että roskaväen käytös suuressa ryhmässä, ja esim vallankumouksen kiimassa voi ns. tyhmyys tiivistyä, huolimatta siitä missä kulttuurissa eletään. Vertaa esim. USA:n etelän lynkkauksiin.

Käyttäjän KariLeinonen1 kuva
Kari Leinonen

Veikko Virta: "Jos oletamme, kuten sinä, että muslimimaissa eivät nuoret mihet kykene hillitsemään itseään, niin näissä maissa vallitsisi hillitön anarkia."

En minä oletakaan, että kaikki näin käyttäytyvät. Edelleenkin kehoittaisin lukemaan viitteenä olevan Iltalehden uutisen ja huomaamaan, että kyseiset sanat ovat TANSKASSA ASUVAN SYYRILAISEN SUUSTA.

Kun otit alkuperäisessä kommentissasi roolin tuomita tämän jutun törkytekstiksi, niin voisitko ystävällisesti vastata edellä esittämääni kysymykseen: missä mielestäsi menee se raja, että tämä sinun kutsumasi törky muuttuu asiaksi? 100 ahdistelua? 1000 ahdistelua? 10 000 ahdistelua?

Ihan vaan tiedoksi, jos se pitää vääntää rautalangasta, että en ole yleistänyt tätä SYYRILAISEN MAAHANMUUTTAJAN SANOMAA OMISTA MAAMIEHISTÄÄN koskemaan kaikkia syyrilaisia.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

– Kuten useimmissa tämän maan kansalaisissa, näkyy myös kerhomme jäsenistössä huolestuneisuus siitä, että niin moni turvapaikanhakija ja maahanmuuttaja on tullut maahamme hyvin lyhyessä ajassa, ja kuinka se voi aiheuttaa kulttuurien törmäyksiä. MUTTA tämän sanottua, on todettava, ettei ole pakolaisten syy, että he etsivät paikkaa, jossa he voivat saada turvallisen ja paremman elämän, Hells Angels toteaa.

– Monien hyvää tarkoittavien kansalaisten olisi syytä kohdistaa vihansa niitä kohtaan, jotka ovat vastuussa tästä Euroopan onnettomasta tilanteesta. Poliitikkoihin Tanskassa ja muissa EU-maissa, USA:n ja Naton aggressiivisiin toimiin Syyriassa ja Libyassa, EU:n kauppapakotteisiin, öljyteollisuuden Afrikan luonnonvarojen väärinkäyttöön ja myrkyttämiseen, eikä vähäisimpänä maailmanlaajuisen aseteollisuuden kyltymättömälle tarpeelle saada uusia konflikteja, moottoripyöräkerho jatkaa.

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/164200-kova-kiist...

Toimituksen poiminnat