Kari Leinonen Omien aivojen käyttöä ei (onneksi) vielä ole kielletty lailla

Lasten hyväksikäyttö jatkui vuosia, kun viranomaiset pelkäsivät rasistileimaa

Tähän rasistileiman pelko pahimmillaan johtaa. Britanniassa Rotherhamin kaupungissa 1 400 lapsen ja nuoren hyväksikäyttö jatkui vuosia. Viranomaiset eivät uskaltaneet puuttua asiaan, koska olivat ”selvästi huolissaan siitä, että heidät leimataan rasisteiksi.” Näin tämän päivän Helsingin Sanomissa. (s. C5 ”Kunhan ei luulla rasistiksi”).  Paikalliset suvaitsevaiset ovat varmaan ylen ylpeitä saavutuksistaan.

Ei siis kannata olla aivan sinisilmäinen ja naiivi näiden asioiden kanssa. Itse olen ihmetellyt suuresti nyt nousseita kohuja. Tässä hyvä kirjoitus, joka saattaa valottaa taustaa:  Ali Ovissin blogikirjoitus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

"Investigations into the abuse began in 1999, although some reports were never finalised or made public by the authorities.[1] In 2010, five men of Pakistani heritage were found guilty of a series of sexual offences against girls as young as twelve"

Tuomiosta on siis kulunut 6 vuotta ja jo nyt uutisoidaan Hesarissa? Onhan tuo tietysti jo jonkinlainen saavutus, mutta mielestäni vasteaikaa voisi edelleen hieman parantaa ilman pelkoa siitä, että oltaisiin astumassa mv-lehden varpaille.

Toimituksen poiminnat