Kari Leinonen Omien aivojen käyttöä ei (onneksi) vielä ole kielletty lailla

Tämähän naurattaisi ihan vedet silmissä…

ellei kyse olisi näinkin vakavasta asiasta. Tuli jälleen todistettua, että Suomi voisi muuttaa nimensä Hölmölandiaksi (englanniksi Stupidland).

Nimittäin Helsingin hovioikeus (HS 24.3.2016) hylkäsi kaikki syytteet terrorismirikosjutussa, jossa neljää miestä syytettiin rahan lähettämisestä Somaliaan ääri-islamistiselle al-Shabaab-terroristijärjestölle. Hylkäämisen syynä oli erityisesti hovioikeuden tulkinta terrorismin rahoittamista koskevasta laista, joka oli voimassa tekoaikaan 2008-2010. Laki edellytti, että miesten olisi pitänyt pitää täysin selvänä lähetettyjen rahojen käyttämistä terrorismirikoksissa. Hovioikeuden mukaan miehistä vain yksi oli ollut tietoinen siitä, että hänen rahoillaan tuetaan al-Shabaabin taistelutoimintaa.

Nyt sitten tulee se kaikkein ”hauskin kohta”. Al-shababin tukeminen ei kuitenkaan hovioikeuden mukaan ollut osoitus siitä, että miehen tarkoitus olisi ollut RAHOITTAA NIMENOMAAN LAISSA MÄÄRITELTYJÄ TERRORISMIRIKOKSIA.

Eli maallikkona ymmärrän tämän niin, että terroristijärjestön taistelutoiminnan tukeminen oli lain mukaan sallittua, kunhan ei erehtynyt maksuviestissään toteamaan, että rahat pitää nimenomaan laittaa terroristisiin iskuihin.

Mitähän muuta yhtä fiksua lainsääntöä ja suvaitsevaisuutta tästä maasta löytyy. Kohta varmaan sallitaan somalialaisille rynnäkkökiväärin kantaminen julkisilla paikoilla, jos joku sanoo sen kuuluvan kansallisasuun.

Tässähän alkaa hiipiä mieleen epäilys, että tämän maan yhteiskuntajärjestyksen turvaaminen ei ole ihan ”täyspäisten” käsissä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Thinking is the best way to travel.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Karadžićille annettu 40 vuoden tuomio Srebrenican kansanmurhasta ja rikoksista ihmisyyttä vastaan olisi Suomessa tuomittuna ollut ehdonalainen. Koska kyseessä on ensikertalainen.

Hehheh.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Ja tuomiosta olisi puolet pudotettu pois juuri ensikertalaisuuden takia.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ja parastahan tässä on, että G.W. Bushia, Putinia, Rumsfeldiä, Blairia, Sarkosia,.... ei ole edes pyydetty tuomiolle kansanmurhasta, rikoksista ihmisyyttä vastaan,.... vähän siellä sun täällä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

... ellei sitten kovasti itkettäisi. Blogistikin nähtävästi ymmärtää maailman staattiseksi kuten meillä tsaarin aikana; hänhän sai valtansa itse Jumalalta.

Täyspäiset ehkä ymmärtäisivät tarkentaa ja muuttaa lakeja, jos ja kun tarve tulee. Itkua ja naurua ei silloin tarvittaisi.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Siellä missä nykyinen tsaari hallitsee osattaisiin kyllä tarpeen tullen katsoa lakikirjaa myös seuraavalta sivulta ja etsiä laki jossa tällaiset kömmähdykset saataisiin oikeaan järjestykseen. En kyllä ehdota tsaaria meille mutta suomalainenkin tuomari voisi katsoa ehkä onko laki jota sovelletaan oikea tähän ko. tapaukseen ja olisiko jotain oikeudenmukaisempaa lakia jonka mukaan tuomita.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Tyyppiesimerkki Suomalaisesta "oikeusturva" LOTOSTA.

Käyttäjän TimoHeikkila kuva
Timo Heikkilä

Vaikuttaa uskomattomalta. Vaikka pääsiäinen onkin.

Käyttäjän AlttiKiova kuva
Altti Kiova

On sitä vaikee, maalikon ymmärtää.
Mutta kännykkä korvalla ajamisesta annetaan sentäs sakot, jos osut ajamaan ylinopeutta kameratolpan kohdalla.
Lain tehtävähän on suojella meitä Suomen kansalaisia.
Mitähän tapahtuisi, jos lakia säätämään palkattaisiin, joku Microsoft lakimies. Niin eiköhän saatais rangaistus vähän, joka asiasta. Nythän ne vetäytyvät kaikesta mahdollisesta vastuusta. Jos ne laatisivat rangaistavat lakiasiat väärinpäin.
Miten meidän sitten kävisi?

Toimituksen poiminnat